Nieuws

Inschrijven bij een werving & selectie bureau? Waar let je op?


Solliciteren via een werving & selectiebureau en/of detacheringbureau kan je helpen bij het vinden van een baan. Immers: deze bureaus hebben veel kennis van de (regionale) arbeidsmarkt en hebben veel relaties. Als het goed is kunnen recruiters je veel vertellen over bedrijfscultuur van hun opdrachtgevers en wat goed bij jou past. Voordeel is vaak dat je geen sollicitatiebrief hoeft te schrijven maar dat je voorgesteld wordt op relevante vacatures of direct wordt voorgesteld bij het bedrijf waar mogelijk kansen liggen.

Bedenk wel dat er veel verschil zit tussen de verschillende bureaus en tussen de recruiters die daar werkzaam zijn. Mooie praatjes gaan je niet verder helpen. “Wij gaan je binnen een paar maanden aan een andere baan helpen” klinkt mooi maar is natuurlijk geen garantie! En bedenk ook dat een bureau met een slechte reputatie op de arbeidsmarkt jou kan schaden!

Wees kritisch!
Ga eerst eens op zoek via google naar die bureaus die werkzaam zijn op jouw vakgebied. Kijk op hun website en probeer een indruk te krijgen of er vacatures open staan die aansluiten op jouw zoekrichting. Probeer een indruk te krijgen van relaties die men heeft.
Schrijf je niet in zonder een persoonlijk gesprek met de recruiter. Wees kritisch bij inschrijving. Vraag naar hun relaties en vacatureaanbod, probeer een indruk te krijgen van hun netwerk en kennis van
jouw arbeidsmarkt.
Vraag ook naar hoe men werkt. Er zijn genoeg bureaus die “lukraak” aan de slag gaan met jouw CV. Sommige bureaus verspreiden jouw CV middels een mailing in de hoop dat het een “voltreffer” is. Het is schadelijk voor jou als jouw CV middels verschillende kanalen bij een bedrijf binnen komt. In het ergste geval gaan bureaus die jouw CV bij hetzelfde bedrijf hebben aangeboden in discussie met het bedrijf wie “de rechten” heeft om jou te “plaatsen” en uiteraard de daarbij behorende omzet. Dit volgens het principe: “wie het eerst komt die het eerst maalt”. Je begrijpt dat dit niet in jouw voordeel is. Maak daarom afspraken hoe men met jouw CV omgaat!

Bouw een relatie op
Sta je eenmaal ingeschreven bij 1 of meerdere bureaus zorg er dan voor dat je contact onderhoudt en een relatie met de recruiter opbouwt. Dat betekent natuurlijk niet dat je elke dag gaat bellen of mailen. Maar een twee-wekelijks contact is een prima frequentie. Vraag daarbij niet voortdurend “heb je al iets voor mij” maar informeer de ander naar jouw activiteiten of nieuwe inzichten. Mogelijk dat je informatie tegenkomt die voor de recruiter interessant is, deel deze. Zo kan de relatie naar 2 kanten positief uitpakken en zul je beter op het “netvlies” van de recruiter komen.

Wacht echter niet af tot het bureau met de leuke vacature komt, maar ga ook zelf actief op zoek!
Wist je dat 70% van alle vacatures via netwerken wordt ingevuld?

de STAR methode


De
STAR-methode wordt vaak gebruikt bij een sollicitatiegesprek of functioneringsgesprek.

Wat houdt het in?
STAR staat voor situatie, taak, actie en resultaat. Door zogenaamde STAR-vragen te stellen kan een recruiter duidelijk krijgen hoe je met een bepaalde situatie in het verleden omging.

S - Situatie: schets een situatie
T - Taak: wat werd er in deze situatie van jou verwacht? A - Actie: wat heb je gedaan? R - Resultaat: wat was het effect van jouw actie?

Bij een sollicitatiegesprek kan een selecteur deze methode gebruiken om je een bepaalde ervaring bij een vorige baan te laten beschrijven. Hij wil bijvoorbeeld weten of je een team kunt motiveren. Hij vraagt dan eerst aan je de situatie te beschrijven (S), daarna vraagt hij wat jouw taken waren in deze situatie (T), wat je gedaan hebt om de situatie in goede banen te leiden (A) en wat het resultaat daarvan was (R).

Voorbereiding:
Ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek kun je bij elke gevraagde vaardigheid in de vacature alvast een werksituatie bedenken waarin jouw capaciteiten goed uit de verf kwamen. Stelt de selecteur de STAR-vragen, dan heb jij een goede situatie paraat en kun je laten zien dat jij over de juiste capaciteiten beschikt.


Bron: Intermediair

Sollicitatietips van Recruiters

http://www.independentrecruiters.nl/sollicitatietips.html

1 Oriëntatie
Zonder goede oriëntatie kun je geen goede keuzes maken en is het niet mogelijk je optimaal voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Bedenk wat voor functie je wilt gaan uitoefenen, denk hierbij aan:
welke carrièrestap je wilt maken
welke wensen je graag vervult wilt zien
bij wat voor soort bedrijf je graag zou willen werken.
Een goed CV, daar begint het vinden van een geschikte baan mee! Zorg voor een up-to-date CV, aangepast op de vacature waarop je reageert. Formuleer bondig en helder, leg de nadruk op relevante werkervaringen en opleidingen.

2 Zelfanalyse
Nu je jouw CV netjes hebt opgemaakt ga je zelf eens nadenken over waarom je CV er uitziet zoals hij eruit ziet. Niet qua lay-out, maar juist qua inhoud: Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? Waarom heb je de dingen die je niet leuk vond toch doorgezet of waarom ben je hiermee gestopt? Wat heb je ervan geleerd en hoe heeft deze ervaring weer geleid tot het beïnvloeden van andere keuzes? Stel jezelf kritische vragen: Wie? Wat? Waarom? Wanneer? Etc.
Neem er eens rustig de tijd voor, loop je CV door en stel jezelf steeds dezelfde vragen, totdat je bij de kern komt. Overleggen met anderen kan, maar uiteindelijk ben jij toch degene die jezelf het beste kent. Op deze manier kom je erachter wat je echt leuk en belangrijk vindt in het leven.
Wanneer je dit duidelijk in kaart hebt gebracht ben je een stuk zelfbewuster en vergemakkelijkt dit het proces in het vinden van een nieuwe geschikte baan. Het komt een stuk krachtiger over als jezelf duidelijk kunt aangeven wat je wilt en waarom je dat wilt, alles draait om de argumentatie.
Als je bovenstaande goed doorlopen hebt; dan ben je tijdens een sollicitatiegesprek geen vragen meer aan het beantwoorden, maar ben je overtuigend aan het toelichten van wat jij als persoon zoekt en hoe je invulling kan geven aan de rol waarop je hebt gesolliciteerd.

3 Het sollicitatiegesprek
Kom op tijd en zorg dat je de achtergrond van het bedrijf kent: de verschillende typen producten, de belangrijkste merken, in welke landen het bedrijf actief is, hoeveel personen er ongeveer werkzaam zijn in Nederland, Europa, wereldwijd, etc.
Zorg daarnaast dat je op de hoogte bent van het nieuws. Neem op de webpagina van het bedrijf de laatste nieuwsberichten door.
Zorg dat je kunt vertellen over je sterke kanten. Natuurlijk dien je jouw sterke punten te kunnen beargumenteren met de inhoud van je CV. Dat is na de bovenstaande sollicitatietips al een stuk makkelijker geworden. Bij het geven van voorbeelden en het vertellen over wat je gedaan hebt is het aan te raden de STAR-structuur aan te houden. Je geeft aan wat de Situatie was, welke Taak jij vervulde, welke Actie(s) jij hebt ondernomen en wat het Resultaat is geworden. Een duidelijke, heldere structuur leidt tot een goed sollicitatiegesprek.
Als laatste sollicitatietip is het ook handig om enkele vragen over het bedrijf of over desbetreffende functie te kunnen stellen. Hiermee toon je aan dat je zeer geïnteresseerd bent in het bedrijf en de functie. Wees kritisch en netjes, maar niet te bescheiden!

4 De eerste indruk
Je eerste indruk is bijzonder belangrijk en wordt binnen de eerste minuut gecreëerd. Deze eerste indruk bestaat uit een aantal factoren die een belangrijke rol spelen. De allereerste indruk laat je achter met je gezicht en je handdruk; houdt oogcontact wanneer je een hand geeft en toon een vriendelijke glimlach. Gebruik je lach (ook met je ogen) nog enkele malen in het gesprek. 55% van de eerste indruk wordt bepaald door je lichaamshouding: het voorkomen en bewegen.
Het is belangrijk dat je fris en verzorgd gekleed gaat. Stem je kleding af op het bedrijf, maar kies wel een outfit waarin jij je niet ongemakkelijk voelt. Je stem heeft voor 38% invloed op de eerste indruk. Zorg dat je het gesprek ontspannen in gaat, praat rustig en neem kleine pauzes. De overige 7% wordt bepaald door je woordkeuze en door je zinsopbouw.

Negen lastige sollicitatievragen

Negen lastige sollicitatievragen...Lees meer...

Nieuwjaarsgroet 2012

Nieuwjaarsgroet...Lees meer...

Vasthouden kan ten koste gaan van inspiratie

Ondernemen met je rug tegen de muur...Lees meer...

Positivisme, een kwestie van gevoel

Juist in deze barre economische tijden...Lees meer...

Privacy regels LinkedIn

privacyregels veranderd...Lees meer...

Flexibilisering van arbeidsmarkt zet door

Nederlanders moeten zich opmaken voor...Lees meer...

Hoogte salaris minder belangrijk dan plezier in werk

Motivatiemonitor 2011...Lees meer...

Starten van een onderneming: ratio versus intuïtie

Na twee jaar wikken en wegen...Lees meer...

10 Carrieretips

10 Carrieretips...Lees meer...

Rail-tech Europe Amersfoort

De komende dagen vindt de 8e editie plaats van het internationale rail evenement Rail-tech Europe plaats...Lees meer...

Een zwaluw...

De werkloosheid daalt en bedrijven zijn weer meer aan het investeren, toch zijn de Nederlandse economen nog terughoudend en slaan nog niet op de trom. Waarom niet?...Lees meer...

Werk via Netwerk

Netwerken is volgens loopbaanprofessional Aaltje Vincent dé manier om nieuw werk te vinden. In het boek 'Solliciteren via LinkedIn' legt zij uit hoe dat moet.
Lees meer...

Energiesector motor Groninger economie

Energiesector motor Groninger economie...Lees meer...

Volgende stap in je loopbaan

Als je 40 jaar lang 40 uur per week werkt...Lees meer...

ProRail volgt nieuws van Koning Recruitment

Prorail heeft met ingang van 11 april een nieuwe president-directeur. Het is een vrouw geworden en haar naam is: Marion Gout-van Sinderen...Lees meer...

Goed nieuws voor werkzoekenden

Nederlandse productiebedrijven hebben in januari weer flink personeel geworven... Lees meer...

NS op ramkoers met ProRail

De NS ligt op ramkoers met spoorbeheerder ProRail... Lees meer...

Vrouwen zijn betere managers dan mannen

Een toename van het aantal vrouwen in managementteams heeft een positief effect op de productiviteit van organisaties...Lees meer...

Uitstekend werkgeversjaar

Bedrijven hebben mazzel als de eindejaarsfeestdagen in het weekeinde vallen, zoals nu. In 2011 vallen de feestdagen nog veel ongunstiger voor werknemers... Lees meer...

Succesvol managementteam

Een perfect samenwerkend managementteam hoeft geen utopie te zijn...Lees meer...

Digitale onbekende helpt!

Contact verzoeken met onbekenden op Linkedin kan je verder helpen... Lees meer...

Groei in Elektrotechniek...

Volgens cijfers van het CBS is er een duidelijke groei waarneembaar elektrotechniek en machine-industrie...Lees meer...

Aantal vacatures stijgt

Eind september 2010 stonden er, gecorrigeerd voor seizoeninvloeden, 126 duizend vacatures open. Dat zijn er 11 duizend meer dan een kwartaal eerder... Lees meer...

Verwachte krapte op arbeidsmarkt

Goed nieuws voor iedereen die toe is aan een nieuwe carrièrestap of voor diegenen die, bijvoorbeeld als gevolg van de recessie, op zoek is naar (ander) werk...Lees meer...